De fluisterstille Elero RolMotion buismotor

De fluisterstille Elero RolMotion buismotor

Introductie van de fluisterstille Elero RolMotion buismotor met geïntegreerde ontvanger, zelflerende eindafstelling en StarHead motorkop.

De woningbouw, architecten en de klussers richten zich steeds meer op bijzonder stille rolluiken. Elero is een Duitse fabrikant van buismotoren en besturingen voor rolluiken en zonwering. Elero heeft hierop gereageerd met de ontwikkeling van zijn nieuwe productserie RolMotion in de Silent Motion-serie. Op basis van beproefde rolluikaandrijvingen is het mogelijk de loopeigenschappen verder te optimaliseren, zodat deze nu nog stiller werken. Vooral geschikt voor gebruik in eengezinswoningen en grotere wooncomplexen overtuigen RolMotion-aandrijvingen door hun extreem stille werking.

 

Er zijn twee verschillende versies van de nieuwe productserie: in de standaardmodus worden rolluiken met de gebruikelijke loopsnelheid bewogen. De fluistermodus is bedoeld voor momenten van de dag en situaties die een bijzonder stille werking vereisen en wordt altijd gebruikt bij geautomatiseerde commando's. Bovendien kan de stille werking ook heel eenvoudig handmatig worden geactiveerd – afhankelijk van de gebruikte technologie – door de UP- of DOWN-knop op de handzender langer in te drukken of door te dubbelklikken op een standaard wandzender. "Veel gebruikers willen voorkomen dat andere gezinsleden 's ochtends vroeg wakker worden en willen daarom rolluiken die extreem stil kunnen worden geopend en gesloten", legt Dr. Matthias Henschel, hoofd ontwikkeling bij Elero, uit.

 

"We zijn momenteel de eerste fabrikant ter wereld die deze stille technologie in bedrade of draadloze vorm aanbiedt", benadrukt Elero-directeur Enzo Viola. “Zo zetten we een nieuwe standaard voor de automatisering van rolluiken.” Binnenkort is het mogelijk om de draadloze versie te integreren in de flexibele gebouwautomatiseringsoplossing Centero Home. Dit zorgt voor een nog gebruiksvriendelijker en comfortabeler dagelijks gebruik in huis. Dit wordt ook ondersteund door de standaardmodus, die altijd wordt gebruikt als snelheid van essentieel belang is, bijvoorbeeld bij het openen van een terrasdeur of een afzonderlijk raam om een ​​kamer vroeg in de ochtend te luchten. “Dankzij het verminderde koppel in de bovenste en onderste standen en de stille elektromagnetische rem is de standaardmodus al erg stil”, legt Viola uit.

 

De nieuwe productserie maakt gebruik van beproefde elero-aandrijftechnologie, waarbij bij het ontwikkelingswerk de focus vooral is gelegd op de verdere ontwikkeling van de aandrijfactivering. Net als de beproefde RolTop-serie zijn Silent Motion-aandrijvingen uitgerust met functies zoals obstakel- en blokkeringsherkenning, evenals Soft Start en Soft Stop. Dit betekent dat de aandrijvingen betrouwbaar zijn, een lange levensduur hebben en tegelijkertijd de rolluiken beschermen. De installatie en afstelling van de RolMotion aandrijvingen is zoals altijd eenvoudig en snel. Nog makkelijker gaat het met de Plug + Play modellen uit de drive serie.

 

Met geoptimaliseerd loopgedrag en dankzij een stille elektromagnetische rem beweegt RolMotion ook rolluiken stil in de standaard bedrijfsmodus.

 

De fluistermodus wordt geactiveerd in de draadloze versie door de OMHOOG of OMLAAG knop langer ingedrukt te houden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »