Zonnepanelen voor rolluiken en zonwering

#}
Pagina 1 van 2

Energie van de zon gebruiken voor bediening van uw rolluik of zonwering.
Wij bieden verschillende oplossingen voor het autonoom bedienen van rolluiken en zonwering. Er zijn locaties waar geen netspanning aanwezig is, soms kan het heel lastig zijn om een ​​voeding naar een raam of deur te leggen. Wij bieden de componenten aan om ervoor te zorgen deze rolluiken of zonwering in dergelijke situaties nog steeds elektrisch kunnen worden bediend. Een volledige set bestaat uit een rolluik- of zonweringmotor, voorzien van een intern of extern batterijpakket, een zonnepaneel, eventueel een stuurkast en een handzender voor de bediening.

Energie van de zon in plaats van elektrische energie.
Het hart van het systeem is een 12 V DC-aandrijving die wij leveren met koppel tot maximaal 10 Nm en diverse snelheden. Het zonnepaneel wordt geïnstalleerd aan de buitenkant van het gebouw/systeem en de besturingseenheid of batterijpakket binnenshuis. Het externe batterijpakket of de besturingseenheid en de aandrijving zijn onderling verbonden met een kabel. Wanneer de set uitgevoerd is met een besturingsunit kan deze bediend worden via de knop op de besturingseenheid of via de meegeleverde draadloze handzender, wanneer er geen besturingunit bij de set zit kan deze alleen bediend worden een handzender.

Bescherming tegen verwering.
De belangrijkste aspecten van het systeem zijn betrouwbaarheid en geschiktheid voor dagelijks gebruik. Het zonnepaneel is bevestigd aan de buitenkant van het gebouw om te zorgen dat het kan worden uitgelijnd voor maximale blootstelling aan de zon. Het oplaadbare batterijpakket bevindt zich geintegreerd in de buismotor of als een losse unit binnenshuis eventueel in de stuurkast. Dit zorgt ervoor dat het niet wordt blootgesteld aan de elementen of extreme temperaturen, wat de prestaties en de levensduur zou kunnen aantasten.

Betrouwbaar - zelfs op bewolkte dagen.
Het oplaadbare batterijpakket kan voldoende energie opslaan om een ​​rolluik op bewolkte dagen van stroom te voorzien. Indien het zonnepaneel naar het noorden gericht is wordt er slechts voor 1 cyclus per dag stroom bijgeladen, daar waar noodzakelijk kan er een extra zonnepaneel aangesloten worden. Een volledig opgeladen batterijpakket kan overigens meer dan honderd keer een rolluik openen en sluiten zonder zonlicht. Indien nodig kan het oplaadbare batterijpakket natuurlijk opgeladen worden via een losse voedings.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »