Elero RolMotion, de fluisterstille buismotor voor rolluiken.

Elero RolMotion, de fluisterstille buismotor voor rolluiken.

Introductie van de fluisterstille Elero RolMotion buismotor met geïntegreerde ontvanger, zelflerende eindafstelling en StarHead motorkop.

De focus op fluisterstille rolluiken groeit onder woningbouw, architecten en klussers. Elero, een Duitse fabrikant van buismotoren en besturingen voor rolluiken en zonwering, heeft gereageerd met de ontwikkeling van de nieuwe productserie RolMotion in de Silent Motion-serie. Door gebruik te maken van bewezen rolluikaandrijvingen, zijn de loopeigenschappen verder geoptimaliseerd, waardoor RolMotion-aandrijvingen nu nog stiller werken. Vooral geschikt voor gebruik in eengezinswoningen en grotere wooncomplexen, overtuigen ze door hun extreem stille werking.

 

Er zijn twee varianten beschikbaar in de nieuwe productserie: de standaardmodus waarbij de rolluiken met de gebruikelijke snelheid worden bewogen, en de fluistermodus, ontworpen voor momenten waarop een bijzonder stille werking vereist is. De fluistermodus wordt automatisch geactiveerd bij geautomatiseerde commando's en kan ook handmatig worden ingeschakeld, afhankelijk van de gebruikte technologie. Dit kan worden gedaan door de UP- of DOWN-knop op de handzender langer ingedrukt te houden of door dubbel te klikken op een standaard wandzender. "Veel gebruikers willen voorkomen dat andere gezinsleden 's ochtends vroeg worden gewekt en verlangen daarom naar rolluiken die extreem stil kunnen worden geopend en gesloten," verduidelijkt Dr. Matthias Henschel, hoofd van de ontwikkelingsafdeling bij Elero.

 

"We zijn momenteel wereldwijd de eerste fabrikant die deze stille technologie zowel bedraad als draadloos aanbiedt," benadrukt Enzo Viola, directeur van Elero. "Hiermee stellen we een nieuwe standaard voor de automatisering van rolluiken." Binnenkort zal de draadloze variant geïntegreerd kunnen worden in het flexibele gebouwautomatiseringssysteem Centero Home, wat zorgt voor nog meer gebruiksgemak en comfort in het dagelijks leven thuis. Dit wordt verder ondersteund door de standaardmodus, die altijd wordt gebruikt wanneer snelheid cruciaal is, zoals bij het openen van een terrasdeur of een individueel raam om een kamer 's ochtends vroeg te ventileren. "Dankzij het verminderde koppel in de bovenste en onderste standen, en de stille elektromagnetische rem, is de standaardmodus al erg stil," legt Viola uit.

 

De nieuwe productserie maakt gebruik van bewezen elero-aandrijftechnologie, waarbij de nadruk bij het ontwikkelingswerk vooral ligt op de verdere verbetering van de aandrijfactivering. Net als bij de betrouwbare RolTop-serie zijn de Silent Motion-aandrijvingen voorzien van functies zoals obstakel- en blokkeringsdetectie, evenals Soft Start en Soft Stop. Dit zorgt voor betrouwbare werking, een lange levensduur en tegelijkertijd bescherming van de rolluiken. De installatie en afstelling van de RolMotion-aandrijvingen zijn zoals altijd eenvoudig en snel. Nog gemakkelijker gaat het met de Plug + Play modellen uit de drive-serie.

 

Met geoptimaliseerd loopgedrag en dankzij een stille elektromagnetische rem beweegt RolMotion ook rolluiken stil in de standaard bedrijfsmodus.

 

De fluistermodus wordt geactiveerd in de draadloze versie door de OMHOOG of OMLAAG knop langer ingedrukt te houden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »