tandriem voor geleiderail FS 10 / FS 2

€79,95 Incl. btw
Artikelnummer: 4698
Levertijd: op werkdagen voor 17.00 uur besteld, de volgende dag in huis

Hörmann tandriem voor geleiderail FS 10 / FS 2

Deze Hörmann tandriem is speciaal ontworpen voor de eendelige FS 10 geleiderail en de tweedelige FS 2 geleiderail en wordt geleverd inclusief de Hörmann-inkortingsset. De Hörmann-tandriemkoppeling voor geleiderails FS 10, FS 2, FS 3 en de bijpassende Hörmann-lateiverbinding voor de bevestiging van geleiderails zijn daarentegen niet bij de levering inbegrepen en moeten indien nodig apart worden besteld.

Leverbaar in onderstaande lengtes:
- K-rail (kort), lengte ca. 5,75 meter
- M-rail (medium), lengte ca. 6,25 meter
- L-rail (lang) ), lengte ca. 7,60 meter

Deze tandriem is geschikt voor de volgende Hörmann aandrijvingen:
- SupraMatic E of P van serie 1, 2, 3 en 4
- ProMatic, ProMatic Akku of ProMatic P serie 1, 2, 3 en 4
- BerryMatic vanaf 1 oktober 2005
- EcoMatic
Let op: deze tandriem is niet geschikt voor de SupraMatic S

Instructies voor het vervangen van een Hörmann-tandriem
Voor het vervangen van een tandriem of geleideslede kunt u in principe de instructies van Hörmann volgen. Na demontage van de aandrijfkop en demontage van de geleiderail wordt de maximale voorspanning van de ingebouwde veer geborgd door de bijgeleverde latei-verbinding te monteren. De Hörmann-bouten A8 x 19,5 x 16 met SL-slot weergegeven in afbeelding 1B.1 onder E zijn niet bij de levering inbegrepen. U kunt echter wel de bouten gebruiken waarmee de deuraandrijver aan de bestuurdersbeugel en de geleideslede wordt bevestigd.

Onderhoudsvrije tandriem
De tandriemen van Hörmann zijn volledig onderhoudsvrij en spannen zichzelf na. Ze bestaan ​​tot op zekere hoogte uit aramidevezels en zijn versterkt met Kevlar. De vezels worden gekenmerkt door een zeer hoge sterkte, hoge slagvastheid, hoge breukrek, goede trillingsdemping en bestendigheid tegen zuren en logen. Ze zijn ook erg hitte- en brandwerend. Aramidevezels smelten niet bij hoge temperaturen, maar beginnen te verkolen vanaf ongeveer 400 ° C. In vergelijking met ketting- of spindelaandrijvingen hoeven de tandriemen niet opnieuw gesmeerd of opnieuw geolied te worden. Dankzij de hoogwaardige materialen zorgt de technologie ervoor dat de deur continu en soepel loopt met zo min mogelijk inspanning voor de gebruiker. De automatische riemspanning vergemakkelijkt de deurloop en er is geen extra onderhoud nodig.

Deze tandriem is in principe geschikt voor alle aandrijvingen waarop de geleiderail FS 10 of FS 2 is gemonteerd. Het is daarom compatibel met de SupraMatic E- of P-serie 1, 2 en 3, de ProMatic, ProMatic Akku of ProMatic P-serie 1, 2 en 3, evenals de EcoMatic en de BerryMatic-aandrijving vanaf 1 oktober 2005. Deze tandriem is automatisch ongeschikt voor oudere SupraMatic S, SupraMatic T, EcoStar, EcoStar Plus en huidige Liftronic aandrijvingen, omdat deze een andere aandrijfrail gebruiken.

Download hier de handleiding hoe de tandriem vervangen kan worden

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »